FORUM NEOPHYTE

New member introductions, suggestions for the Forums, questions about posting, and important announcements.
Post Reply
chomsnumnum
Posts: 17
Joined: March 16th, 2010, 8:40 pm
Location: http://melissagettingpublished.blogspot.com/
Contact:

FORUM NEOPHYTE

Post by chomsnumnum » April 5th, 2010, 11:04 am

Hello All-

I have been trying to offer helpful suggestions but am having difficulty formatting my responses. I've looked in FAQ, but can't find an answer.

Several of you like Quill, Shadow, and kenpochic are good about providing feedback that's formatted in a way that's easy to read. I can't figure out how to do this. How do I put my answers in color, for example? When I try to change font color, it just puts some funky <<color>> things.

Do I need to do this in word and then copy it into my reply?

Thanks

CoachMT
Posts: 50
Joined: February 16th, 2010, 10:15 am
Contact:

Re: FORUM NEOPHYTE

Post by CoachMT » April 5th, 2010, 11:21 am

There are some html "tags" buttons right above where you enter your text in your post. To change color, you select the text you want to have a different color, then click the "font colour" button and pick a color. Same goes for quoting, bolding, italics etc.

Hope that helps!

User avatar
gonzo2802
Posts: 105
Joined: March 8th, 2010, 5:33 pm
Contact:

Re: FORUM NEOPHYTE

Post by gonzo2802 » April 5th, 2010, 1:20 pm

It would probably be less confusing if you type in the text you want to mark in a different color and then select the color you want it in. When you're typing within your post all you are going to see is the weird "color" language. Those are the tags that let the website know you want that text to appear in a different color. You won't actually see the different color on your screen until you submit your post.

If you're still worried that you haven't done it right, you can always hit the "preview" button and check it out first.

chomsnumnum
Posts: 17
Joined: March 16th, 2010, 8:40 pm
Location: http://melissagettingpublished.blogspot.com/
Contact:

Re: FORUM NEOPHYTE

Post by chomsnumnum » April 6th, 2010, 12:03 pm

Awesome guys. Thanks for your help.

bcomet
Posts: 588
Joined: January 23rd, 2010, 2:11 pm
Contact:

Re: FORUM NEOPHYTE

Post by bcomet » April 27th, 2010, 10:09 am

How do you post pictures without the file name or side bar showing? I've seen others do that, but I seem to have missed on that.
Instructions appreciated! Thanks.

User avatar
Nathan Bransford
Posts: 1382
Joined: December 4th, 2009, 11:17 pm
Location: New York, NY
Contact:

Re: FORUM NEOPHYTE

Post by Nathan Bransford » April 27th, 2010, 5:51 pm

bcomet-

If the image is online you click on the Img button above the posting window. Then paste the link between the first Img and the /IMG

Like so:

Image

User avatar
Holly
Posts: 500
Joined: December 21st, 2009, 9:42 pm
Location: Gettysburg, PA
Contact:

Re: FORUM NEOPHYTE

Post by Holly » April 27th, 2010, 5:55 pm

Game 6! Game 6! Revenge! It will never die!

bcomet
Posts: 588
Joined: January 23rd, 2010, 2:11 pm
Contact:

Re: FORUM NEOPHYTE

Post by bcomet » April 28th, 2010, 5:11 pm

Thanks Nathan.
But what do you do with an image from your computer so that the file name doesn't appear or does it have to?

User avatar
Nathan Bransford
Posts: 1382
Joined: December 4th, 2009, 11:17 pm
Location: New York, NY
Contact:

Re: FORUM NEOPHYTE

Post by Nathan Bransford » April 29th, 2010, 10:55 pm

bcomet wrote:Thanks Nathan.
But what do you do with an image from your computer so that the file name doesn't appear or does it have to?
You'd have to upload it to the web first via a service like photobucket or Flickr.

bcomet
Posts: 588
Joined: January 23rd, 2010, 2:11 pm
Contact:

Re: FORUM NEOPHYTE

Post by bcomet » June 15th, 2010, 1:35 am

How do you enter a "Password Protected" area?

User avatar
Nathan Bransford
Posts: 1382
Joined: December 4th, 2009, 11:17 pm
Location: New York, NY
Contact:

Re: FORUM NEOPHYTE

Post by Nathan Bransford » June 15th, 2010, 10:59 am

bcomet wrote:How do you enter a "Password Protected" area?
You enter the password, which is in the forum description.

bcomet
Posts: 588
Joined: January 23rd, 2010, 2:11 pm
Contact:

Re: FORUM NEOPHYTE

Post by bcomet » February 13th, 2011, 5:55 pm

Just checking on a forum tech function here:

It used to be, if I was reading and wanted to add a comment/reply to a thread, and I wasn't already logged in, that I just hit the reply button and the forum automatically sent me to log-in and then directly back to the thread I was on.

Now, if the above happens, after I log-in, I have to go back through the Index to the area and reopen the thread to get back to commenting/replying.

Is there a malfunction or has that previous (handy) function been dropped?

Thanks for clarifying.

User avatar
Nathan Bransford
Posts: 1382
Joined: December 4th, 2009, 11:17 pm
Location: New York, NY
Contact:

Re: FORUM NEOPHYTE

Post by Nathan Bransford » February 13th, 2011, 5:57 pm

Yeah, unfortunately in the software update to the new version of the Forums there have been some redirect issues like this. I hope phpBB deals with them in an update, but for now I'm not sure there's anything I can do.

User avatar
J. T. SHEA
Moderator
Posts: 493
Joined: May 20th, 2010, 1:55 pm
Location: IRELAND
Contact:

Re: FORUM NEOPHYTE

Post by J. T. SHEA » February 15th, 2011, 12:06 am

I was just informed I had 'exceeded the maximum number of log-in attempts' and had to do a (barely comprehensible) captcha after ONE log-in attempt!

User avatar
Nathan Bransford
Posts: 1382
Joined: December 4th, 2009, 11:17 pm
Location: New York, NY
Contact:

Re: FORUM NEOPHYTE

Post by Nathan Bransford » February 15th, 2011, 11:03 pm

J. T. SHEA wrote:I was just informed I had 'exceeded the maximum number of log-in attempts' and had to do a (barely comprehensible) captcha after ONE log-in attempt!
Yeah, ugh. Part of phpBB's (wildly ineffective) spam countermeasures.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest